Analizirajući situaciju nakon uvreda upućenih glumici Seki Sablić, predstavnica Skupštine slobodne Srbije, rediteljka Milica Kralj, izjavila je da su glumci uvek istaknuti u društvu, pa se pomno prate njihove reakcije, a zapravo bi ljudi u svim profesijama trebalo da reaguju na napade upućene nekome ko je stručan i profesionalno obavlja svoj posao.

 

Glumci i intelektualna elita opet su se našli na udaru predstavnika vladajuće stranke. Za skupštinskom govornicom mogle su se čuti uvrede usmerene ka glumici Jelisaveti Seki Sabljić, glumcu Draganu Bjelogrliću, a manje su poznati navodi da je glumac Nikola Kojo ostao bez glavne uloge u seriji po nalogu koji je dobio producent. Advokat Božo Prelević, jedan od osnivača Skupštine slobodne Srbije, prokomentarisao je kako glumci nisu stali u odbranu Seke Sablić. Zamolili smo Milicu Kralj predstavnicu Skupštine slobodne Srbije da nam predoči kakva to atmosfera vlada u krugovima kulturne elite Srbije.

Posle intervjua glumice Seke Sablić za nedeljnik „NIN“, u kome je između ostalog govorila o stanju u umetnosti i kulturi u Srbiji, ali i o uslovima u kojima žive mladi ljudi, poslanik Skupštine Srbije Marko Atlagić izneo je niz optužbi na račun poznate glumice, ističući kako Seka Sablić nije patriota. Ovakve izjave za skupštinskom govornicom uzburkale su javnost, a veliki broj glumaca stao je u odbranu svoje koleginice koja, kako je rediteljka Milica Kralj naglasila, predstavlja jednu od naomiljenijih glumica u srpskoj filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj istoriji. Pored onih kolega koji su pojedinačnim izjavama istupili u javnost kako bi zaštitili koleginicu, oglasilo se i „Udruženje dramskih umetnika Srbije“ saopštenjem u kome je istaknuto da su napadi upućeni vrhunskoj umetnici čije ime samo sebe brani.