Finansiranje programa za zaštitu i spasavanje od požara

0
80

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2021. godini, a koje realizuju udruženja.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu koji se odnosi na dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2021. godini, a koje realizuju udruženja, utvrđuju se u iznosu do 100 odsto za prijave podnete od strane dobrovoljnih vatrogasnih društava od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova. Cilj ovog konkursa je podizanje svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, popularizacija dobrovoljnog vatrogastva kao i podizanje nivoa znanja i veština pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu je 20.000.000 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi iznosi do 600.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju dobrovoljna vatrogasna društva sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa koji su od javnog interesa iz ove oblasti, na koji je saglasnost dao Vatrogasni savez Vojvodine, koje ispunjava uslove propisane Zakonom o dobrovoljnom vatrogastvu, i koje je kao takvo upisano u Registar udruženja. Dobrovoljno vatrogasno društvo mora biti osnovano pre 2015. godine i mora imati minimum pet članova. Dobrovoljno vatrogasno društvo ne može biti u postupku likvidacije, stečajnom postupku ili pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 02. aprilom ove godine.

Prijave sa traženom dokumentacijom je potrebno dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad s naznakom “JAVNI KONKURS za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2021. godini, a koje realizuju udruženja” ili se mogu dostaviti lično na pisarnici pokrajinskih organa Uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od 9 do 14 časova. Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona: 021/487-45-46 od 10 do 14 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here