Milenko Jovanović – Potezi rukovodstva Agencije za zaštitu životne sredine urušavaju njenu vrednost

0
120

Milenko Jovanović, bivši načelnik odeljenja za kvalitet vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine, rekao je da za rad ove institucije nije presudan jedan čovek, ali da se kroz poteze Agencije vidi opadanje kvaliteta njenog rada, što Evropska agencija za zaštitu životne sredine svakako evidentira.

Promena kriterijuma za ocenjivanje kvaliteta vazduha i dodatno smanjivanje broja ljudi koji radi u Agenciji za životnu sredinu ugrožavaju rad ove Agencije koja ionako nema dovoljno stručnog kadra, upozorava bivši načelnik Odelenja za kontrolu kvaliteta vazduha Milenko Jovanović. To dodatno usporava put ka Evropskoj uniji koja je uložila ogromna sredstva za pomoć Srbiji u očuvanju životne sredine. Da li će posle ovakvih poteza rukovodstva Agencije za zaštitu životne sredine Evopska unija promeniti odnos prema Srbiji upitali smo Milenka Jovanovića.

Milenko Jovanović koji je u toku svog rada na mesto načelnika odeljenja za kvalitet vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine više puta ukazivao na problem zagađenosti vazduha, izjavio je ranije da smatra da je upravo zbog toga dobio otkaz u ovoj Agenciji, posle 17 godina rada. Kolega koji ga je podržao, takođe je smenjen i prebačen na drugu funkciju, ali se Milenkova borba tu nije završila. Sredinom marta meseca Viši sud u Beogradu naložio je Agenciji za zaštitu životne sredine da mora da vrati na posao Milenka Jovanovića. Kako je iz suda rečeno, to je privremena mera dok slučaj ne dobije sudski epilog. Ipak, nalogom suda, Agencija za zaštitu životne sredine ne može vratiti Jovanovića na isto radno mesto, jer je ono u međuvremenu ukinuto. Milenko Jovanović smatra da Evropska unija, pogotovo Evropska agencija za zaštitu životne sredine itekako prate dešavanja u našoj Agenciji za zaštitu životne sredine, te je evidentirano da je Evropska agencija na dva meseca izgubila fokalnu tačku jer komunikacija nije bila dobra. Jovanović je istakao da se ovde ne radi o sudbini jednog čoveka i njegovoj ličnoj priči, već da ovakvi potezi Agencije za zaštitu životne sredine utiču na sve građane Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here