Informaciju o učešću softvera koji je napisan u firmi Dominion u Beogradu u navodnim malverzacijama oko brojanja glasova na američkim izborima, izneo je Srđan Nogo, srpski političar i aktivista. On je izjavio da je softver ove firme korišćen i na izborima u Americi 2016. godine i da su to preneli pojedini svetski mediji.

Pojedini svetski mediji objavili su vest da kompanija koja proizvodi mašine za glasanje Dominion pored sedišta u Torontu poseduje ekspozituru i u Beogradu. Na ovaj način su Srbiju povezali sa izbornom krađom u Americi tokom koje je korišćenjem softvera ove firme promenjen broj glasova u ključnim saveznim državama u korist demokratskog kandidata Džozefa Bajdena. Zamolili smo nekadašnjeg narodnog poslanika Srđana Noga da prokomentariše ove tvrdnje.

Dajući izjave na pojedinim portalima i komentarišući stanje posle izbora u Americi na društvenim mrežama, političar Srđan Nogo, izjavio je da Tramp veoma dobro zna o čemu govori kada se poziva na malverzacije i izbornu krađu. Kako je on objasnio, deo glasova koji su bili namenjeni Trampu, pripisani su Bajdenu zbog takozvane softverske greške. Nogo je podsetio i da je u državi Teksas softver „Dominiona“ tri puta odbijen jer je državna komisija navela da postoje bezbednosni problemi u vezi sa ovim softverom. On je objasnio i da predstavništvo ove firme postoji u Beogradu od 2005. godine, a da je jedan od akcionara, ali i suvlasnik firme takođe Srbin, Goran Obradović. Kako je Srđan Nogo naveo, ova kompanija se zalaže za sprovođenje globalističke agende, zapošljavajući veliki broj srpskih softveraša.