Počeo je sa radom kontakt centar za prijavu za novčanu pomoć države 30+30 evra

0
101

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u ponoć počeo sa radom kontakt centar preko kog građani mogu telefonskim putem da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru. Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan.

Ministarstvo finansija je saopštilo da je u ponoć počeo sa radom kontakt centar preko kog građani mogu telefonskim putem da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru.  Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 a poziv je besplatan. Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na internet adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima, prijavilo preko tri miliona ljudi, a prijava traje do 15. maja.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. Korisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena. Penzioneri će prvih 30 evra dobiti u četvrtak, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru. Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra. Primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja. Isplate za ostale punoletne građane koji su se prijavili za ovaj vid podrške države, počeće od 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.

Ova mera podrške građanima se sprovodi u okviru trećeg paketa pomoći građanima i privredi u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije korona virusa. Treći paket podrške vredan je 257 milijardi dinara, odnosno približno dve milijarde evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here