Slavko Nikić – Na Kosovu je otvoren lov na Srbe i to uz blagoslov tamošnjih vlasti

0
378

Slavko Nikić, predsednik udruženja Srpskih veterana i dobrovoljaca je rekao da obećanja iz Beograda da se agresija nad Srbima na Kosovu ne može ponoviti ne ulivaju sigurnost srpskom življu na Kosovu, već da su jedini sigurni oni sa Srpske liste.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući najavu da će na Kosovu biti održana vojna vežba NATO-a, rekao je da veruje da će biti sačuvani stabilnost i mir. Najavljeno je da će Kosovske bezebednosne snage učestvovati u vojnoj vežbi „Trenutni odgovor 21“, u sklopu multinacionalne vežbe Sjedinjenih Američkih Država i NATO saveznika „Branilac Evrope 21“. Povodom obeležavanja godišnjice pogroma nad Srbima, Vučić je istakao da više ne može da se ponovi nasilje nad Srbima na Kosovu kakvo je bilo pre 17 godina, jer će Srbija imati odgovoran, jasan i ozbiljan odgovor. Upitali smo Slavka Nikića da li Srbi na Kosovu zaista osećaju sigurnost posle ovakvih obećanja predsednika.

Vojna vežba NATO i vojske Sjedinjenih Američkih Država „Branilac Evrope 21“, počela je sredinom marta ove godine. U njoj učestvuju skoro sve zemlje Balkana, ali i Kfor i nepriznato Kosovo, što predstavlja udar na suverenitet Srbije, međunarodno pravo i UN, upozorio je vojni analitičar dr Mitar Kovač. Direktno korišćenje kontingenta NATO-a koji je u misiji Kfora na Kosovu i Metohiji, nije primereno jer su te snage, podseća Kovač, pod mandatom Ujedinjenih nacija i Rezolucije 12 44. On je, takođe, istakao i da učešće Kosovskih bezbednosnih snaga u ovoj vežbi predstavlja kršenje međunarodnog prava, kao i da je do sada nezabeleženo da velike sile podstiču secesionizam i secesionističke pokrete koje na bazi okupirane teritorije prave svoju vojnu infrastrukturu. Na izjave predsednika Srbije da je srpski narod na Kosovu bezbedan i da se ne može ponoviti pogrom kakav se ranije desio, Slavko Nikić, predsednik Srpskih veterana i dobrovoljaca rekao je da su bezbedni samo pripadnici Srpske liste, ali ne i narod. On je dodao da je na Kosovu otvoren lov na Srbe, a da Kosovska vlast, kao ni vlast u Srbiji ne preduzima ništa po tom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here