Mihajlo Ulemek – Neprikladno je da predsednik države izlazi pred opoziciju da bi se tukao

0
226

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da su potezi predsednika, ali i opozicije, potpuno neprikladni i smešni, da je paradoksalno da se javno propagira da je dosta kriminala i tuča, a da predsednik poziva na fizički obračun.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pozvao je predstavnike Narodne stranke, Vuka Jeremića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića, Vladimira Gajića i Borivoja Borovića “da dođu da ga linčuju ako smeju” i da će on sam izaći na kraj sa njima. Članovi Narodne odazvali su se pozivu šefa srpske države i pojavili se dan kasnije ispred Predsedništva na Andrićevom vencu. Vučić se, prema svedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: “Hajde me tuci”. Zamolili smo Mihajla Ulemeka nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde, da prokomentariše ovakvo ponašanje predsednika i opozicije.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su on i tri funkcionera iz stranke otišli u petak u Predsedništvo najpre jer ih je predsednik Aleksandar Vučić dan pre javno pozvao da dođu rekavši da hoće da se sa njima fizički obračuna, ali i sa namerom da mu pokažu da ga se ne boje i da ga pitaju da li je normalno pozivati građane Srbije na tuču. Na komentare u vezi sa njegovim odgovorima predsedniku, Jeremić je dodao da kada se neki agresivni primitivac unese u lice i počne da urla i da  vređa, ne može se odgovarati pevušenjem ili latinskim izrekama, već jezikom koji on razume, i to je jedini način da se taj primitivac privremeno ukroti. Nasuprot tome, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da su pripadnici Odreda vojne policije za specijalne namene Kobre sprečili da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i još tri funkcionera te stranke “dobiju ono po šta su došli” od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Komentarišući ovaj događaj, Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da su potezi predsednika, ali i opozicije smešni i glupi, da je ovo pokazalo da su svi isti, kao i da je potpuno paradoksalno da se vlast bori protiv kriminala i preti zatvorskim kaznama za onog ko nekoga ošamari, dok predsednik poziva na tuču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here