Obeležen Dan Žandarmerije u Novom Sadu

0
240

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Žandarmerije u Novom Sadu da će pripadnici ove jedinice uvek biti prvi u zaštiti građana i da je njihova i dužnost svakog Srbina da se „Oluja“ i martovski pogrom više nikada ne ponove.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, prisustvovao je dana centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Žandarmerije u Novom Sadu. Ministar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u njegovo ime čestitao je pripadnicima Žandarmerije njihov dan. Ministar je naveo da svi oni koji su izabrali ovaj poziv i odlučili da u uniformi služe svojoj zemlji i narodu znaju da su izabrali poziv koji će biti težak, zahtevan, u kome često neće biti zahvalnosti za ono što rade, ali poziv koji će ih ispuniti, učiniti vrednijim i boljim.

Ministar Vulin je rekao da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio u ime svakog Srbina i u ime srpske države da se nikada više neće ponoviti ni Oluja ni martovski pogrom, i da nikad više srpski narod u kolonama izbeglica neće napuštati mesto gde je rođen, a da srpska država ne bude uz njega. On je naglasio da je dužnost svakog pripadnika države Srbije da te reči živi i da ih učini mogućim.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković naglasio je da se u stroju nalazi 100 novih pripadnika ove jedinice od kojih očekuje da će radom i zalaganjem opravdati poverenje koje im je ukazano i da će im uzor biti najistaknutiji i najkvalitetniji pripadnici ove jedinice.

Tokom svečanog obeležavanja Dana Žandarmerije pripadnici ove jedinice prikazali su veštine i sposobnosti u borilačkim veštinama i izveli vežbu savladavanja i neutralisanja pobune u zatvoru. Komandant Žandarmerije Luković povodom Dana jedinice ministru Vulinu uručio je skulpturu cara Lazara od livenog kamena, a u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju dodelio je plakete predsedniku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igoru Miroviću, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, prvom komandantu Žandarmerije Goranu Radosavljeviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here