Vladan Tegeltija – Očekujem veći broj medalja za naš tim na Olimpijadi

0
164

Pandemija korona virusa odrazila se i  na polje sporta, a po rečima Vladana Tegeltije, učinak naših sportista na predstojećim  Olimpijskim igrama u Japanu umnogome će zavisiti od rezultata kovid testa učesnika najveće svetske sportske manifestacije.

Atletičarke Dragana Tomašević i Marija Vučenović izborile su olimpijsku vizu na osnovu rang liste Međunarodne atletske federacije i najverovatnije kompletirale Olimpijski tim Srbije za Olimpijske igre u Tokiju. Najveće nade uprte su u Novaka Đokovića, vaterpoliste, odbojkašice i Ivanu Španović, a po tradiciji se veruje da i strelci mogu ostvariti određene uspehe. Često su se dešavala iznenađenja i u borilačkim sportovima, kao i u kajaku. Upitali smo sportskog novinara Vladana Tegeltiju da iznese svoja očekivanja u vezi sa predstojećom Olimpijadom.

Letnje Olimpijske igre, trideset treće po redu,  biće održane od 23. jula do 8. avgusta u glavnom gradu Japana, Tokiju. Na ovim igrama, pored sportista iz celog sveta, učešće će uzeti i 85 sportista iz Srbije koji su izborili plasman postignutim rezultatima ili preko kvalifikacionih turnira.  Po rečima novinara Vladana Tegeltije, zbog  situacije sa korona virusom pod velikim pritiskom su posebno sportisti individualnih sportova, a učešće naših sportista i njihov učinak na ovim igrama zavisiće od rezultata kovid testa. Tegeltija  ipak očekuje veći broj medalja našeg Olimpijskog tima nego što je to bilo  na prethodnim igrama.

Letnje Olimpijske igre u Japanu nose naziv „Tokio 2020“ jer je održavanje pomereno za godinu dana zbog pandemije virusa korona zbog čega neće biti dozvoljeno prisustvo publike ni na jednom sportskom događaju tokom trajanja Olimpijade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here