Deseti Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru od 26. do 29. avgusta

0
35

Od 26. do 29. avgusta u dvorani Kulturnog centra Zlatibor biće održan deseti Međunarodni festival sportskog filma, tokom kog će posetioci biti u prilici da vide najbolje filmove ovog zanimljivog žanra.

Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru osnovan je 2012. godine sa idejom da filmski stvaraoci iz različitih zemalja, stvarajući sportske filmove zajedno prikazuju sliku modernog sporta. Ovogodišnji festival biće održan od 26. do 29. avgusta u dvorani Kulturnog centra Zlatibor. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen predstojeći festival.

Festival sportskog filma je svojevrsna završnica uspešne letnje turističke sezone na Zlatiboru i završnica Kulturnog leta na Zlatiboru.

Ovogodišnji dobitnici nagrade za životno delo su Ivan Golac, Ivan Gudelj, Vesna Čitaković Đurišić, Radmilo Mišović, Razija Mujanović, Željko Obradović, Dragan Pantelić, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dino Rađa i Lazar Ristovski, a nosilac nagrade Heroj sporta i života – Povelja NATAŠA KOVAČEVIĆ je Željko Dimitrijević, zlatni paraolimpijac, bacač čunjeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here