Zrenjaninska akcija traži podatke o gradonačelnikovom timu koji se bavi pitanjem vodosnabdevanja

0
74

Predstavnici udruženja Zrenjaninska akcija predali su danas gradskoj upravi Grada Zrenjanina zahtev za dostavljanje informacija od javnog značaja, koje se odnose na gradonačelnikov tim koji je angažovan na rešavanju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu. Inače, aktivisti Zrenjaninske akcije platili su kaznu od 5.000 dinara zbog postavljanja bine tokom protesta za vodu koji je održan u subotu, 18. septembra, ispred Hale sportova u Zrenjaninu.

Predstavnici udruženja Zrenjaninska akcija predali su danas u Gradskoj kući zahteve za dostavljanje informacija od javnog značaja. Oni su tim zahtevima tražili imena i prezimena, stručnost i kvalifikacije, pređašnja iskustva članova gradonačelnikovog tima koji su angažovani na rešavanju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu i 22 naseljena mesta, datume njihovog imenovanja na date funkcije kao i zvaničnu odluku i rešenje o formiranju tima, specifikacije troškova rada ovog tima i zarade članova tima ukoliko su ovo plaćene funkcije i specifikacije poverenih poslova svakog člana tima, kao i datum kada će biti sazvana Skupština grada po pitanju usvajanja izveštaja stručne komisije procene vodosnabdevanja i usvajanja stručne procene vodosnabdevanja grada Zrenjanin. zahvalivši se svim građanima na podršci članovi Zrenjaninske akcije poručili su im da će o svim narednim aktivnostima ovog udruženja biti unapred obavešteni.

Inače, aktivisti Zrenjaninske akcije platili su kaznu od 5.000 dinara zbog postavljanja bine tokom protesta za vodu koji je održan u subotu, 18. septembra, ispred Hale sportova u Zrenjaninu. Kako se navodi u prekršajnoj kazni, komunalni milicioner je tokom protesta primetio „da je bina postavljena na javnu gradsku površinu bez odobrenja nadležnog organa“, što je on utvrdio na licu mesta a kao dokaz za to naveo je fotografije postavljene bine. Kao krunski dokaz za ovaj navodni prekršaj navodi se lično prisustvo komunalnog milicionera Zorana Grujića koji je izradio fotografije bine koja je bila postavljena ispred hale. Kazna je glasila na osobu koja je postavila binu, ali su aktivisti ZRAK-a platili mandatnu kaznu od 5.000 dinara. Aktivisti ZRAK-a su napomenuli da je skup ispred hale sportova uredno prijavljen, a da je komunalni milicajac Grujić obavestio vlasnika bine da je počinio navodni prekršaj odmah pošto je počela protestna šetnja i pošto su se građani udaljili od hale sportova. Iz Zrenjaninske akcije su poručili da bi voleli da su gradske službe tako ažurne i po pitanju drugih, mnogo većih problema u gradu, kao što je rešavanje problema vodosnabdevanja zbog čega i protestuju. Sa jedne strane oni su pohvalili brzinu komunalne službe i izrazili nadu da će se sve gradske službe ugledati na njihovu ekspeditivnost, a posebno odeljenje koje im je na zahtev o dobijanju dokumenata od javnog značaja, to jest, izveštaja svih stručnih komisija o Fabrici vode, tražilo dodatnih 40 dana roka, što im, po zakonu i pripada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here