Dačić – Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

0
72

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević  položili su danas vence na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu. Dačić je tom prilikom izjavio da smo dužni da pamtimo njihovu žrtvu i svakog drugog dana, a ne samo danas.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednica Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Darija Kisić Tepavčević  položili su danas vence na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu na Novom groblju. Vence su položili i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, potomci kraljevske porodice Karađorđević i diplomatskog kora. Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je tim povodom da je današnji dan dan velikog ponosa našeg naroda i istakao da smo dužni da njihovu žrtvu pamtimo i svakog drugog dana, a ne samo danas.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u francuskom gradu Kompjenu potpisano primirje, čime je ovaj rat okončan. U Srbiji je ovaj dan prvi put obeležen 2012. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here