Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev ocenili su danas u Moskvi da je u poslednjih šest meseci značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i  organa bezbednosti Ruske Federacije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim i tom prilikom istakao da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina. Tokom trećeg sastanka koji je, tokom ove godine, ministar Vulin imao sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patruševim, srpski ministar je naglasio da predsednik Srbije Vučić vodi politiku samostalnosti i nezavisnosti i da će Srbija, dok god je on vodi, biti okrenuta saradnji sa Ruskom Federacijom, ističući da je strateško partnerstvo Srbije sa Rusijom izuzetno značajno.

Ministar Vulin je sekretaru Patruševu preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Vučića i istakao da će Srbija ostati dosledna vojnoj  neutralnosti  i da nikada neće biti deo prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsednikom Putinom.

Na sastanku je istaknuto da su „obojene revolucije“ postale, već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalјa koje imaju za cilј narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije i konstatovano da se slobodne zemlјe moraju tome odupreti.

Srpski ministar policije je istakao da je saradnja između Srbije i Rusije na najvišem  nivou zahvalјujući dobrim ličnim odnosima predsednika Vučića i Putina i naglasio da Srbija izuzetno ceni gest Rusije i njenog predsednika Putina, koji je za našu državu obezbedio dovolјne količine gasa. Ministar Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i doslednom poštovanju i primeni Rezolucije 1244.