Stefanović – Uručene nagrade pobednicima konkursa „Naš vojnik, naš heroj“

0
194

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas nagrade učenicima osnovnih škola, pobednicima konkursa „Naš vojnik, naš heroj“, koji su zajedno organizovali Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas, u Galeriji Vojnog muzeja, nagrade učenicima osnovnih škola, pobednicima konkursa „Naš vojnik, naš heroj“, koji su zajedno organizovali Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Čestitajući nagrađenima, ministar Stefanović je podsetio da su pre samo dva meseca ministarstva odbrane i prosvete potpisala Sporazum koji je omogućio da ovo takmičenje postane deo kreativnosti osnovaca.

Stefanović je izrazio posebno zadovoljstvo jer su radovi pristigli iz cele Srbije, dodajući da odluka koji su radovi najbolji nije bila laka.

Učenici osnovnih škola, podeljeni prema uzrastima od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog razreda, takmičili su se u kategorijama: srpski jezik, likovna kultura, tehnike i tehnologije. Uslov za učešće na konkursu, koji je trajao od 11. oktobra do 11. novembra, bio je da rad bude originalno kreativno rešenje. Za učenike u oba uzrasta, koji su u takmičarskim kategorijama osvojili prva mesta, nagradom je predviđen sedmodnevni boravak sa članom porodice u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju. Prva mesta donela su istu nagradu i za nastavnike razredne, odnosno predmetne nastave nagrađenih učenika. Drugoplasirani radovi u svim kategorijama učenicima su doneli posetu Muzeju vazduhoplovstva uz stručno vođenje i vožnju simulatora letenja, a učenicima koji su osvojili treća mesta, u znak sećanja na učešće na konkursu, uručene su knjige sa posvetom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here