Brnabić – Međunarodni izvozni forum „Proizvedeno u Rusiji“

0
66

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na međunarodnom izvoznom forumu pod nazivom „Proizvedeno u Rusiji“ održanom u Moskvi, da želja Srbije da postane članica Evropske unije nije prepreka za jačanje saradnje naše zemlje sa Rusijom te da je ta saradnja jaka komponenta razvoja Srbije.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Moskvi da želja Srbije da postane članica Evropske unije nije prepreka za jačanje saradnje Beograda sa Rusijom. Saradnja sa Rusijom je jaka komponenta razvoja Srbije, rekla je Ana Brnabić, učestvujući na međunarodnom izvoznom forumu „Proizvedeno u Rusiji“. Ona je ocenila da je „poverenje među partnerima najbolja osnova saradnje“.

Ana Brnabić je, kao jedan od prioriteta Srbije, navela jačanje energetske stabilnosti i održivog razvoja, uz zaštitu životne sredine. Rusija je ključni partner Beograda u ostvarenju energetske stabilnosti, izjavila je Ana Brnabić i pozvala ruske kompanije da sarađuju sa Srbijom i razmenjuju inovativna rešenja. Brnabić je navela da je Srbija, posle izgubljenih decenija, uspela da ostvari političku i ekonomsku stabilnost.

Kako je rekla, transformisaana je ekonomija, započeta je digitalizacija u vladi i privredi, a sektor informacionih tehnologija je veći izvoznik od poljoprivrede. Ona je konstatovala da će sledeće godine u Srbiji biti završena digitalizacija osnovnih i srednjih škola. Budžet za inovacije je uvećan 10 puta, rekla je Brnabić ističući da je javna uprava postala transparentnija i dostupnija građanima. Ona je izrazila očekivanje da će Srbija ove godine ostvariti privredni rast od sedam odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here