Bijeljina – Klizalište na gradskom trgu

0
50

Zimske radosti u Bijeljini se nastavljaju. Pored Zimskog Korzoa, na trgu će već od nedelje biti spremno klizalište kao i dodatni sadržaji – vrteška i vozić za najmlađe sugrađane.

Na Trgu kralja Petra I Karađorđevića počelo je postavljanje površine za klizalište. Tako će građani Bijeljine i ove godine imati priliku da stanu na led, a oni najmlađi da naprave svoje prve korake na klizaljkama. Podsećamo, poslednji put u Bijeljini smo imali klizalište 2016. i 2020 godine.  Planirano je da klizalište bude otvoreno mesec dana. Iz gradske uprave pozivaju građane na druženje na ledu.

Grad Bijeljina je iznajmio javnu površinu, a za klizalište je zadužena banjalučka firma. Radnici pripremaju podlogu za led čija će debljina na kraju iznositi 8 centimetara. Takav led može izdržati temepraturu do 15 stepeni Celzijusovih, važno je samo, da nema vetra.

Inače, do sada je u okviru Zimskog Korzoa u Bijeljini organizovano 17 dana raznovrsnog programa, a Zimski korzo će biti otvoren sve do kraja februara. Ovakve manifestacije postaće tradicija u Bijeljini, a iz gradske kuće pozivaju građane da se i sami uključe u izbor novogodišnjeg programa za sledeću godinu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here