Savo Manojlović – Nećemo ometati direktni izborni postupak

0
148

Savo Manojlović, lider inicijative Kreni-Promeni je izjavio da će protesti biti nastavljeni sve dok se zakonom trajno ne zabrani iskopavanje bora i litijuma u Srbiji ali da neće ometati direktan izborni postupak.

Savo Manojlović je najavio opstrukciju izbora ukoliko zahtevi ekoloških organizacija ne budu ispunjeni što je ekolog Đorđe Miketić kritikovao rekavši da su “to pogrešni i štetni istupi za koje je lično Savo odgovoran, jer niko ne misli da je blokada izbora dobra!”. Kako komentariše ovu izjavu Miketića i zbog čega je po njemu blokada izbora dobro rešenje pitali smo Sava Manojlovića.

Prema rečima ekologa Đorđa Miketića, niko u ekološkim organizacijama ne misli da je blokada izbora na dan njihovog održavanja dobro rešenje jer bi to moglo da odgovara jedino aktuelnoj vlasti i Aleksandru Vučiću. Lider inicijative Kreni-Promeni Savo Manojlović je istakao da je opstrukcija izbora bila samo jedna opcija, ali s obzirom na to da opozicioni pokreti i stranke ne žele ovu vrstu vaninstitucionog delovanja, inicijativa Kreni-Promeni će nastaviti sa protestima sve dok se zakonom trajno ne zabrani iskopavanje litijuma i bora u Srbiji.

Protestom koji je održan na Dan državnosti ispred Palate Srbija i kom je prisustvovalo  nekoliko hiljada građana i ekoloških aktivista koje je predvodio Savo Manojlović, još jednom je iskazano nezadovoljstvo građana što taj zakon još uvek nije ušao u skupštinsku proceduru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here