Vladan Glišić – Predsednik Srbije treba da bude predsednik svih građana

0
148

Predsednički izbori u Srbiji održaće se 3. aprila zajedno sa vanrednim parlamentarnim, lokalnim i izborima za Skupštinu grada Beograda. Prema rečima člana Predsedništva Narodne mreže i bivšeg kandidata na predsedničkim izborima Vladana Glišića, predsednik Srbije treba da bude predsednik svih građana koji poštuje Ustav i drži se svojih ustavnih ovlašćenja.

Početkom marta raspisani su izbori za predsednika republike Srbije. Učešće u izbornoj trci, između ostalih, najavili su Zdravko Ponoš, Srđan Škoro, Boško Obradović. S obzirom na to da je 2012. bio kandidat na predsedničkim izborima Vlada Glišića smo upitali koje osobine treba da poseduje dobar predsednički kandidat i ko od do sada ponuđenih kandidata može da parira Vučiću na aprilskim izborima.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je izbore za predsednika Republike, koji će se održati 3. aprila, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, lokalnim i izborima za Skupštinu grada Beograda. U skladu sa Ustavom i zakonom, predsednički izbori se raspisuju 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike. Stranke ili drugi predlagači imaju pravo da kandiduju svoje kandidate do 12. marta u ponoć, dok su za predsedničke izbore, izborne radnje počele da teku 2. marta.

Ovo su dvanaesti po redu predsednički izbori. Prvi put se za predsednika Srbije glasalo 1990. godine, kada je ta funkcija uvedena. Za sada je predsedničku trku najavilo sedmoro kandidata, ali se očekuje da će im se pridružiti aktuleni predsednik Aleksandar Vučić i bivši Boris Tadić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here