Reljić – Politika koju vodi aktuelna vlast uglavnom je u suprotnosti sa narodnim interesom

0
126

Sociolog i novinar Slobodan Reljić je mišljenja da srpski političari moraju da glume ljude koji na demokratski način razumeju međunarodne odnose, te da je politika koju vode, uglavnom  u suprotnosti sa narodnim interesom.  

Sociolog i novinar Slobodan Reljić izjavio je da ne postoji pouzdaniji spoljnopolitički partner od Srbije, što se ogleda u tome da prodajemo aerodrom, dajemo da se pravi metro, da se dvaput skuplje gradi autoput i prihvatamo da Izrael prizna Kosovo, a mi da preselimo ambasadu u Jerusalim. On je ocenio da „pristajemo na sve“. Reljića smo upitali zašto je to tako.

Novinar i sociolog Slobodan Reljić je u serijalu razgovora Agreman o spoljnoj politici Srbije istakao da je naša pouzdanost beskrajna, ali da to gubi na ceni u današnjem svetu. On je spoljnu politiku Srbije opisao kao „tumaranje od nemila do nedraga, stalno između velikih igrača koji ne znaju ni sami šta će sa sobom, ni sa vama“. Prema  Reljićevim rečima kod nas se spoljna politika svodi na to da imamo predsednika koji nam pokazuje kuda idemo tog dana, u okviru nekog političkog događaja, kao i da naši političari, ”kako ih ko pritegne”, prelaze na jednu ili drugu stranu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here