Naim Leo Beširi – Nasilje i pretnje se ponovo normalizuju a zakoni se selektivno primenjuju

0
108

Nasilje i pretnje se ponovo normalizuju a zakoni se selektivno primenjuju smatra izvršni direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi koji se nedavno našao na meti anonimnih profila na internetu preko kojih su mu upućene najstrašnije pretnje.

Izvršni Direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi ponovo se našao na meti anonimnih profila na internetu koji su mu uputili pretnje da će “završiti u hladnjači”. Beširi kaže da ovo nije prvi put da mu se upućuju pretnje, i da se njihov intenzitet povećava oko važnih događaja kao što je eventualno uvođenje sankcija Rusiji, dijalog Beograda i Prištine ili suočavanje sa ratnim zločinima. Beširija smo pitali kakvi su njegovi stavovi koji su izazvali pretnje i da li je dobio zaštitu od države.

Naim Leo Beširi je istakao i da je zanimljivo što pretnje na društvenim mrežama dolaze sa profila koji negiraju genocid u Srebrenici ili ubijanje albanskih civila na Kosovu, a šalju poruke da ćete završiti kao oni. Beširi kaže i da je duboko uveren da Srbija ne može da napreduje kao društvo ako se ne suoči sa uzrocima ratova devedesetih, jer je, kako ističe, ono što mi danas živimo direktno u vezi sa tim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here