Živkov – Raspodela sredstava medijskim kućama u Zrenjaninu je u skladu sa ponašanjem aktuelne vlasti

0
60

Na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanina, za javno informisanje, najviše novca, od ukupno predviđenih  15,9 miliona, pripalo je RTV „Santos“ kojoj je dodeljeno  9,5 miliona dinara dok su ostale medijske kuće dobile znatno manje novca. Kako komentariše ovu podelu pitali smo sociologa Ivana Živkova.

Grad Zrenjanin raspisao je drugi konkurs u ovoj godini za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada, za šta je izdvojeno 4,3 miliona dinara. Najmanji iznos koji se po projektu može dobiti je 50.000 dinara, a maksimalan 3,5 miliona dinara. Konkurs za medije bio je raspisan i u martu kada je opredeljeno 20 miliona dinara, a najviše sredstava, kao i prethodnih godina, dodeljeno je Radio televiziji Santos koja je dobila 9,5 miliona za tri projekta. Kako komentariše raspodelu sredstava medijima u Zrenjaninu pitali smo sociologa Ivana Živkova.

U prvom krugu iz budžeta grada Zrenjanina izdvojena su značajna sredstva za finansiranje projekta ,,Kulturno i umetničko’’ koji je realizovala televizija Subotica za šta je odobreno čak milion dinara. Novosadskom Dnevniku pripalo je 700 hiljada dinara, dok je beogradski Digital medija netvork, za projekat 24sedam Zrenjanin,  dobio dva miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here