Čedomir Čupić – Na čelu buduće Vlade biće poslušan, odan i ucenjen čovek

0
95

Kada je u pitanju sastav nove vlade mnogi su već počeli da spekulišu kako o budućem premijeru tako i o pojedinim ministrima. Profesor Fakulteta političkih nauka, Čedomir Čupić, rekao je da će na čelu Vlade biti poslušan, do kraja odan i ucenjen čovek.

Politikolog Vujo Ilić kaže da bi ga iznenadilo da na čelu Vlade ponovo bude Ana Brnabić, jer, podseća, nismo imali premijera sa tri mandata, čime bi preskočila i Vučića. Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić kaže da na kalkulacije o budućem predsedniku Vlade i ministrima gleda kao na zabavu, jer o svemu tome odlučuje jedan čovek. Koga očekuje na poziciji premijera i na čelu pojedinih ministarstva u novoj Vladi pitali smo profesora Fakulteta političkih nauka Čedomira Čupića.

Iako zvanično još nisu počeli pregovori Srpske napredne stranke, koja je osvojila najviše mandata na parlamentranim izborima, sa budućim koalicionim partnerima u novoj vladi, mediji spekulišu da se već razgovara na relaciji SNS i SPS. Pojavila su se i prva imena onih koji bi mogli da budu na mestu premijera i na nekim ministarskim mestima. Tako su pojedini mediji objavili da najviše šanse za poziciju premijera ima sadašnji ministar finansija Siniša Mali, a „u igri“ su još tri imena iz SNS Ana Brnabić, Miloš Vučević i Goran Vesić. Prema saznanjima „Novosti“, najmanje šansi da se nađe u toj ulozi ima dosadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Vesić. Prema pisanju ovog lista, male šanse da vodi novu vladu ima i Ivica Dačić, lider SPS, čiji je izborni slogan bio „Ivica Dačić – premijer Srbije“, a kampanja socijalista se svodila na to da je za Srbiju najbolje da on bude premijer a Aleksandar Vučić, predsednik države. Kada je reč o sastavu vlade, ako je verovati medijima, okosnicu će činiti SNS i SPS, iako su socijalisti, kao proruska opcija u Srbiji, viđeni i van izvršne vlasti zbog rata u Ukrajini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here