Počeli 37. Dani piva u Zrenjaninu

0
177

U Zrenjaninu su sinoć nastupima bendova „Prljavi inspektor Blaža i kljunovi“ i „Ortodoks Kelts“ na Žitnom trgu počeli 37. Dani piva, koji će trajati do nedelje 14. avgusta.

Manifestacija Dani piva se u Zrenjaninu održava po 37. put, a kao i godinama unazad organizatori očekuju veliki broj posetilaca, kako iz našeg grada tako i iz cele Srbije. Novina od ove godine jeste „Banatsko sokače“ smešteno u ulici Miroslava Tirše, na prostoru stare pijace, gde posetioci mogu, u ambijentu uređenom u etno stilu, svakog dana od 14 do 22 časa u atraktivnoj postavci salaša, da uživaju u ugostiteljskim i gastronomskim sadržajima i dobrom pivu.

Veliku pažnju posetilaca privukao je Delorijan, parkiran u centralnoj gradskoj ulici. Automobil, koji je stekao kultni status nekoliko godina nakon prestanka proizvodnje kada se pojavio u ulozi vremeplova u popularnoj filmskoj trilogiji Povratak u budućnost oduševio je najmlađe, ali i one nešto starije posetioce Dana piva.

Kao i godinama unazad, posetioci Dana piva imali su priliku da na Žitnom trgu uživaju u dobrom pivu, dobroj muzici, ali i u nezaobilaznim pljeskavicama i pečenju.

Manifestacija je zvanično otvorena tradicionalnom zdravicom glumca Prvoslava Zakovskog, nakon koje je usledio vatromet.

Muzički program prvog dana Dana piva na Žitnom trgu bio je rezervisan za Prljavog inspektora Blažu i kljunove i Ortodoks Keltse.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here