Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se danas pripadnicima Četvrte brigade Kopnene vojske iz inžinjerijskog sastava koji izvode radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva u okolini Vranja. On je istakao da je ponosan na naše vojnike jer su uvek spremni da pomognu našem narodu i uvek neumorni u borbi za Srbiju.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se pripadnicima Četvrte brigade Kopnene vojske koji izvode radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva u okolini Vranja  „Oni od kraja prošlog meseca rade na proširenju lokalnih puteva, saniranju oštećenja i uklanjaju stabla i rastinja na kritičnim deonicama kako bi meštani mogli nesmetano da koriste ove puteve i prilaz srednjovekovnim crkvama, koje se nalaze u ovom kraju. Zadovoljan sam, takođe, što naše inžinjerijske jedinice danas radove izvode uz savremenu mehanizaciju kojom su opremljene u prethodnim godinama“, rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povećali angažovanje u inžinjerijskim radovima koji se izvode u našoj zemlji u skladu sa instrukcijama predsednika Aleksandra Vučića. „I ne samo da na ovaj način pomažemo našem narodu, već su ovo ujedno i obuke za naše inžinjerijske jedinice u realnim uslovima, kojima se dodatno unapređuje njihova osposobljenost za angažovanje u operacijama i realizaciju namenskih zadataka“, rekao je ministar.

Ministar Stefanović je istakao i da su tokom prethodnog meseca naši vojnici izvodili različite radove i pružali pomoć lokalnim samoupravama i meštanima Blaca, Ljubovije, Prokuplja, Prijepolja, Sjenice i Kuršumlije.