Ministar Vulin – Pripadnici MUP-a još jednom pokazali humanost i solidarnost

0
23

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas akciji dobrovoljnog davanja krvi i testiranju zaposlenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova za upis u registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije i istakao da je ponosan na svoje policajce koji su tu za svoje građane, ne samo kroz posao koji obavljaju, već i dobrovoljnim davanjem krvi, neophodnom da se spasi nečiji život.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas akciji dobrovoljnog davanja krvi i testiranju zaposlenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova za upis u registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije. on je rekao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svakodnevno spremni da polože i svoj život kako bi odbranili bezbednost svojih sugrađana i učinili sve da osiguraju njihov miran život, uvek spremni da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi i da na taj način pomognu svojim građanima kojima je pomoć potrebna“.

Ministar, kog je doktorka Glorija Blagojević iz Instituta za transfuziju krvi upoznala sa postupkom testiranja i upisa u registar matičnih ćelija, je istakao da je ponosan na humanost svojih policajaca, koji će donacijom matičnih ćelija pomoći pacijentima koji boluju od teško izlečivih bolesti i čiji život zavisi od spremnosti drugih da učine tako malo, što njima znači sve. „Srpski policajci, u velikom broju, redovni su davaoci krvi, svesni da par jedinica krvi koju su dali nekome može spasiti život. Briga o sugrađanima nije samo njihov poziv, već i njihov način života. Učestvovanjem u ovim akcijama koje za cilj imaju povećanje zaliha krvi, ali i upisom u registar matičnih ćelija, pokazali su solidarnost i društvenu odgovornost koja treba svima da služi za primer“, kazao je ministar Vulin. Napomenuo je da su policajci tu ne samo kada je u pitanju organizovana akcija, već da su spremni da se u bilo koje doba dana, ili noći, odazovu na pozive za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima i ukazao da je siguran da će tako i nastaviti. Sektor za ljudske resurse MUP-a već godinama unazad ostvaruje odličnu saradnju sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, tako što dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, a ove godine Ministarstvu unutrašnjih poslova dodeljena je plaketa „Široko srce“ u znak priznanja za postignute izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here