Mirović otvorio „Fruška gora Wine Show“

0
62

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je u Čortanovcima manifestaciju posvećenu promociji i brendiranju vina „Fruška gora Wine Show“, istakavši tom prilikom da će Pokrajinska vlada zajedno sa Vladom Srbije formirati tokom oktobra Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je u Čortanovcima manifestaciju posvećenu promociji i brendiranju vina „Fruška gora Wine Show“ gde je poručio da Pokrajinska vlada želi da uloži mnogo više novca u istraživanje, razvoj, laboratorijsku i drugu opremu koja će vinarima pomoći da postignu još bolji kvalitet u proizvodnji vina u budućnosti.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja grožđa i vina „Srem –Fruška gora“ Gordan Bašić rekao je da je ideja ove manifestacije da se promoviše Fruška gora kao vinska regija, istakavši da na njoj učestvuje 40 vinarija i udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here