Nemanja Šarović – Srbija je vraćena nekoliko decenija unazad

0
77

Srbija koja je duže od 60 godina bila energetski nezavisna i koja je bila izvoznik struje sada, u najgorem mogućem trenutku, postaje uvoznik struje na koju troši milijarde evra, izjavio je predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović, koji je za trenutnu situaciju optužio režim Aleksandra Vučića.

Vlada Srbije nedavno je dala preporuku Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ da od oktobra, pa sve do marta naredne godine, domaćinstvima koja uštede struju, obračuna popuste od 15 do 30 odsto. Kako je objašnjeno, pravo na popust od 15 odsto imaće domaćinstva koja umanje potrošnju struje za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će popust od 20 odsto moći da ostvare ona domaćinstva koja potrošnju umanje za 20 do 30 odsto. Kako komentariše poziv Vlade na štednju struje kada su domaćinstva u pitanju, ali i kada su u pitanju javna preduzeća i ustanove pitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Premijerka Ana Brnabić je rekla danas da će se vlast u Srbiji, u predstojećoj grejnoj sezoni, truditi da građani imaju najkvalitetnije moguće grejanje uz najracionalnije moguće trošenje energenata. Ona je kazala da će se vlast truditi da ne bude restrikcija i da, kako je dodala, grejna sezona bude uobičajna. Ponovila je da se očekuje da će zima biti izuzetno teška te ocenila da je Srbija, po pitanju energeneta i grejne sezone „najspremnija moguće“. Rekla je da se svakodnevno prate izveštaji o dnevnim temperaturama i da se šalju lokalnim samoupravama. Ponovo ja apelovala na neophodnost štednje, te dodala da je i ona juče u zgradi Vlade bila u rolci jer je bilo nešto hladnije a ne uključuju klime.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here