Poseta Kulturno-umetničkom društvu Pionir

0
70

KUD Pionir predstavlja sinonim za pesmu, igru, druženje ali i putovanja. Predsednik Radovan Moldovan sa ponosom ističe uspehe svih članova i poziva sve zainteresovane da se pridruže najdugovečnijem KUD-u u našem gradu.

KUD Pionir postoji u Zrenjaninu punih 45 godina i predstavlja simbol našeg grada, poznat je kako u zemlji tako i širom sveta. Pionir je sinonim za pesmu, igru, druženje, putovanja, bez obzira da li je reč o najmlađim članovima koji tek počinju da otkrivaju lepotu narodne igre i pesme, o izvođačkom ansamblu, orkestru i solistima ili o veteranskom ansamblu koji su sada već veći deo svog života aktivni u očuvanju i prezentovanju narodne tradicije i kulture. Posetili smo probu KUD-a Pionir i u razgovoru sa predsednikom Radovanom Moldovanom saznali smo šta je to obeležilo rad Pionira u proteklom periodu.

Tradicionalni godišnji koncert KUD-a Pionir svake godine okupi veliki broj ljubitelja tradicionalne muzike, pesme i igre kako bi uživali u bogatom kulturno-umetničkom programu.

KUD Pionir nastoji da okupi što više mladih ljudi i dece kao i da očuva običaje naših naroda, našu tradiciju i kulturu, te da je prikaže i ostalim narodima širom sveta.  Centralni deo delovanja je folklor, to jest izvorne narodne igre i pesme. Članovi Pionira nastupaju širom Srbije, Evrope i sveta. Nerazdvojni deo društva je i orkestar koji prati igrački ansambl, soliste a nastupa i samostalno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here