Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da ne veruje da se može ponoviti 5. oktobar  jer smo lišeni pomoći mladosti i energije bunta dok sadašnja vlast sa mnogo više znanja i talenta manipuliše medijima. Ipak, dodaje da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da se u sadašnjem vremenu ne može dogoditi takva vrsta uličnog bunta.

Navršene su 22 godine od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije u Beogradu izbile su pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika SR Jugoslavije. Na izborima 24. septembra 2000. Milošević je izgubio od kandidata DOS-a i lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice. Da li se takav scenario može ponoviti i šta bi to značilo za Srbiju pitali smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića.

Demonstranti su 5. oktobra 2000. godine na plato ispred tadašnje Savezne skupštine, a danas Narodne skupštine Srbije, stigli iz čitave Srbije u kolonama automobila, autobusa i kamiona dugačkim desetine kilometara, probijajući buldožerima policijske blokade na putevima. Već u prepodnevnim satima policija je upotrebila suzavac kako bi sprečila demonstrante da uđu u Skupštinu, ali zgrada Savezne skupštine je demolirana i delom zapaljena, kao i zgrada RTS-a u Takovskoj ulici. Policija je ubrzo prestala da pruža otpor i mahom se pridružila građanima.U večernjim satima 5. oktobra 2000. građanima se sa terase skupštine Beograda obratio novi predsednik SRJ Vojislav Koštunica, a narednog dana, 6. oktobra, Milošević je priznao izborni poraz i čestitao mu.