Glumac Miljan Vuković zahteva zatvor umesto novčane kazne

0
142

Zrenjaninskog glumca Miljana Vukovića Prekršajni sud u Zrenjaninu je osudio zbog učešća na protestnim blokadama saobraćajnica prošle godine. Kako ističe, čitava situacija je besmislena i želi da taj besmisao dovede do kraja. Doneo je odluku da novčanu kaznu zameni zatvorskom.

Decembra prošle godine održali su se masovni protesti širom Srbije kojima se zahtevalo povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Jedan takav protest održao se i u Zrenjaninu kod gradilišta kineske fabrike autoguma Linglong. Policija koja je bila na protestu u civilnim odelima nije legitimisala prisutne već ih je fotografisala krišom, a zatim nekolicini njih poslala prekršajne prijave zbog navodnog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. Jedan od njih je i zrenjaninski glumac Miljan Vuković kojeg je  Prekršajni sud u Zrenjaninu osudio zbog učešća na prošlogodišnjim protestnim blokadama saobraćajnica, a Apelacioni sud je odbio njegovu žalbu, iako je konstatovano da je policija pokrenula postupak na osnovu fotografije koju je pribavila nezakonito.

Vuković je podsetio i na dešavanja na Šabačkom mostu koja su se odigrala nedelju dana pre protesta ispred Linglonga. Tada je došlo i do fizičkog obračuna iako takav slučaj nije završio na Prekršajnom sudu što je prema Vukovićevim rečima još jedan vid nepravde.

Zrenjanin godinama nema zdravu pijaću vodu, mimo zakona se potpisuju ugovori sa privatnim investitorima za fabrike vode a kažnjavaju se građani koji mirno izlaze na proteste. Ovo su razlozi koji su naveli Miljana da novčanu kaznu, za prekršaj koji ne priznaje, zameni zatvorskom.

Vuković zaključuje da nad njegovom situacijom ne treba kukati i dodaje da nije ni na koga ljut već čitavu situaciju naziva besmislenom i taj besmisao želi da dovede do kraja. Cilj mu je da ohrabri sugrađane da se pojave na nekom novom protestu jer on, kako kaže, i uprkos prekršajnoj prijavi od borbe za bolje sutra neće odustati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here