Vladan Vukosavljević – Kada je u pitanju Kosovo sve izvan ustavnih rešenja je neprihvatljivo

0
111

Kada je reč o Kosovu i Metohiji sve izvan ustavnih rešenja je neprihvatljivo bilo da se radi o vlasti ili o opoziciji rekao je bivši ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Kosovski problem nije stranačko ili personalno pitanje već par ekselans državno pitanje, pa bi opozicija trebalo da podrži Vučića u njegovom rešavanju, ocenio je novinar i politički analitičar Boško Jakšić. „Opoziciji zameram što ne podržava Vučića oko Kosova“, rekao je Jakšić navodeći da mu kod opozicije „nedostaje taj deo državotvornosti“. Kako komentariše odnos opozicije prema kosovskom pitanju i da li nešto zamera opoziciji pitali smo bivšeg ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

Novinar i politički analitičar Boško Jakšić je rekao da je Srbija rezervoare strpljenja u velikoj meri istrošila i da bi ga čudilo da Zapad želi da se na nekakav dogovor o Kosovu, koje je alfa i omega srpske unutrašnje i spoljne politike, čeka još jednu deceniju. On je ukazao na ozbiljan angažman Amerikanaca u regionu koji je sada, za razliku od vremena Trampove administracije, u koordinaciji za Evropskom unijom i da Amerika „više ne ide solo, kao što je išla u Trampovo vreme“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here