Ivan Pajović – Nemačka naoružava Ukrajinu pod pritiskom Amerike

0
86

Treba imati u vidu da Nemačka naoružava Ukrajinu pod pritiskom Amerike i to vidimo po potezima koje nemački establišment povlači, vidimo da je Nemačka apsolutni satelit Amerike izjavio je doktor ekonomskih nauka Ivan Pajović.

Bivši predsednik Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Oskar Lafonten rekao je da su SAD, počevši od državnog udara u Ukrajini 2014. godine, počele da pripremaju Ukrajinu za rat sa Rusijom. „SAD su naoružale Ukrajinu, sistematski je pripremajući za konfrontaciju sa Rusijom. Kao rezultat toga, Ukrajina nije de jure, već de fakto postala članica NATO-a“, objasnio je Lafonten. Takođe je naglasio da su SAD svojim delovanjem pogoršale odnose između EU i Rusije, zahvaljujući čemu je Vašington dobio priliku da određuje politiku zemalja EU. Da li je saglasan sa ovom Lafontenovom izjavom pitali smo doktora ekonomskih nauka Ivana Pajovića.

Ukrajini je potrebno teško naoružanje sa Zapada i “pravi naftni embargo” Rusiji da bi je porazila do kraja godine, izjavio je 15. maja viši savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak. Dodao je da Ukrajina i svet ne žele dugi rat sa Rusijom. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da se rat u Ukrajini ne odvija po ruskim planovima. Govoreći na sastanku ministara inostranih poslova NATO-a, Stoltenberg je rekao da Rusija ne postiže “svoje strateške ciljeve”. “Nisu uspeli da zauzmu Kijev, povlače se iz okoline Harkiva, njihova velika ofanziva u Donbasu je zastala”, dodao je on, ocenjujući da bi Ukrajina mogla da pobedi u ratu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here