Miroslav Parović – Ko je rušio objekte u Savamali

0
97

Kada se desila Savamala, Aleksandar Vučić je rekao da je za rušenje odgovorna vlast Beograda a to su tada bili Siniša Mali i Goran Vesić izjavio je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Viši javni tužilac u Beoradu Nenad Stefanović izjavio je da “Veljko Belivuk nikad nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za slučaj ‘Savamala’, te se taj deo njegovog iskaza pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu ni ne može tretirati kao ‘priznanje'”. “On je u svojstvu optuženog, na glavnom pretresu izneo navode o rušenju u Savamali u okviru  strategije svoje odbrane od optužbi da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je delovala pod velom navijačke grupe, da je naložio i lično učestvovao u sedam ubistava koja su zgrozila javnost u Srbiji”, rekao je Stefanović na pitanje da li je tužilaštvo razmatralo mogućnost da proveri tvrdnju Belivuka  da je zajedno sa Zvonkom Veselinovićem rušio objekte u Savamali i da li to priznanje zahteva dalje provere. Da li bi ove Belivukove navode trebalo detaljnije ispitati i šta se može još saznati pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Govoreći o tome zašto je tužilaštvo proveravalo iskaz nekadašnje državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, optužene za trgovinu uticajem, koja tvrdi da je inspektor Slobodan Milenković montirao aferu „Jovanjica“ i da sam trguje drogom, ali ne i Belivuk, Nenad Stefanović je rekao da tužilac ima „diskreciona ovlašćenja da proceni i odluči o relevantnosti navoda koje će proveravati“. „Sa jedne strane imamo osuđivanog vođu navijača, kojem se sada sudi za najteža krivična dela za koja mu preti doživotni zatvor i pri tom ima pravo da se brani kako smatra da je najbolje za njega, pa i da ne govori istinu i da zbog toga ne snosi posledice“, rekao je Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here