U organizaciji četiri državotvorne parlamentarne političke stranke, Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Novog DSS-a i POKS-a, u Zrenjaninu će u nedelju, 26. februara u hotelu Vojvodina biti održana tribina „NE KAPITULACIJI! NE ULTIMATUMU!“, usmerena protiv potpisivanja tzv. francusko-nemačkog sporazuma za Kosovo i Metohiju.

Zrenjanincima će se u nedelju u hotelu Vojvodina sa početkom u 19h obratiti predstavnici četiri državotvorne parlamentarne političke stranke, Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Novog DSS-a i POKS-a a govornici će objasniti zbog čega vlast ne sme da potpiše francusko-nemački ultimatum koji predstavlja najnoviji pritisak na Srbiju da se odrekne Kosova i Metohije i prizna secesiju svoje južne pokrajine, uz prvi korak – prihvatanje članstva lažne države Kosovo u Ujedinjeni nacijama. Nešto više o tribini ,,Ne kapitulaciji, ne ultimatumu’’ rekao je predsednik Gradskog odbora Dveri u Zrenjaninu Dragan Sakić. Država Srbija mora stati iza svakog svog čoveka gde god da se nalazi rekao je Sakić i dodao:

Sakić je pozvao sve Zrenjanince da u nedelju, 26. februara dođu na tribinu „NE KAPITULACIJI! NE ULTIMATUMU!“ i čuju zbog čega se Srbija ni pod kojim okolnostima ne sme odreći svoje okupirane teritorije Kosova i Metohije, a protiv čega je, po istraživanjima, 80% građana Srbije.