Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović priredili su sinoć prijem u Domu Garde na Topčideru povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.

Ministar Vučević je, obraćajući se okupljenima na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, istakao da je, nastavljajući tradiciju dužu od dva veka, 23. april izabran za najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak, koji predstavlja prelomni istorijski događaj iz savremene srpske istorije.

Svečanosti su prisustvovali izaslanica predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije generalna sekretarka predsednika Republike Suzana Paunović, članovi Vlade Srbije, predstavnici Narodne skupštine, BIA i MUP-a, crkava i verskih zajednica, diplomatskog i vojnodiplomatskog kora u našoj zemlji, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kulturnog i javnog života i mnogobrojni gosti.

Vojska Srbije praznuje 23. april kao svoj praznik u znak sećanja na dan kada je, na Cveti 1815. godine, doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države.