Osam mrtvih i 14 ranjenih u pucnjavi kod Mladenovca, napadač uhapšen posle velike potrage

0
48

Osam osoba je ubijeno, a 14 ranjeno u pucnjavi koja se sinoć dogodila u Mladenovcu. Ubica je uhapšen.

Samo dan posle ubistva osam đaka i čuvara škole u Beogradu došlo je do nove tragedije kada je napadač automatskim oružjem ubio najmanje osmoro ljudi i ranio 14 u blizini Mladenovca, prigradske beogradske opštine. U.B. rođen 2002. godine je osumnjičen je da je oko 23 časa, posle svađe sa prijateljima u školskom dvorištu u mestu Dubona, otišao kući, uzeo kalašnjikov i zapucao. Nakon ranjavanja većeg broja ljudi, seo je u automobil, i započeo krvavi pir po okolnim mestima.

Napadač je uhapšen, a za njim je tragalo oko 600 pripadnika specijalnih jedinica. U akciju potrage bile su uključene sve specijalne jedinice i helikopterska jedinica MUP-a Srbije. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pucnjavu u Mladenovcu ocenio je kao teroristički akt.

Jake policijske snage zatvorile su tokom noći i jutra sve izlaze iz Mladenovca ka Beogradu u poteri za napadačem koji je iz vozila u pokretu pucao na žrtve. Napadač je najpre pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin – sva kod Mladenovca. U Duboni je ubio mladog policajca i njegovu sestru, nasumično pucajući po školskom dvorištu, gde je i ranio više ljudi. Napadač je iz susednog sela Donja Dubona.

Većina ranjenih je u stabilnom stanju, ali su dve osobe od 21 i 23 godine kritično, kažu lekari. Tokom noći u smederevsku bolnicu je primljeno 10 ljudi, od kojih je četvoro preminulo, tri su prebačene u Beograd, a tri operisane i stabilno su, kažu iz te ustanove. Najmlađa ranjena osoba koja je preminula u bolnici je 2008. godište. Osmoro ranjenih koji su hospitalizovani u Urgentnom centru u Beogradu su stabilno, dodaju lekari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here