Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nakon noćašnje tragedije u Mladenovcu, kada je ubijeno osam osoba i ranjeno 14, biti donete mere po hitnom postupku, a jedna od njih je pooštravanje uslova za posedovanje oružja.

Vučić je, u obraćanju javnosti, u svoje i u ime Vlade Srbije izrazio saučešće porodicama stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, i poručio da smo zajedno ujedinjeni u bolu i tuzi. Ovo je masovni zločinački napad, posle napada na našu decu, napad na svakoga ko se slučajno našao ispred Lovačkog doma u Mladenovcu. Ovo je napad na našu zemlju i svaki građanin to oseća, poručio je predsednik i dodao da su svi veliki narodi u sličnim situacijama uspevali da nalaze razumna rešenja posle tragedija.

Predsednik Srbije je ukazao na to da će Vlada Srbije danas doneti zaključak u kome se nalaže MUP-u da pripremi hitne izmene i dopune Zakona o oružju, kojima bi se pooštrili uslovi za držanje kratkog i vatrenog oružja, a za one koji ne ispunjavaju pooštrene uslove predvideti obavezan otkup oružja. Vučić je najavio i da će MUP preduzeti mere da se obezbedi moratorijum za držanje oružja.

Prema Vučićevim rečima, noćašnji napad u Mladenovcu je  teroristički akt u kojem su jedinice MUP-a imale zadatak da uhapse i neutrališu teroristu. On je istakao, povodom masovnog ubistva u Mladenovcu, da je doneta i odluka da se podigne nivo obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite cele zemlje.