UNS osudio novu pretnju smrću novinaru lista “Danas“ Vojinu Radovanoviću

0
53

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas novu pretnju smrću novinaru lista “Danas“ Vojinu Radovanoviću i zatražilo da tužilaštvo i policija, kojima je UNS pretnju prijavio posredstvom Stalne radne grupe za bezbednost novinara, u najkraćem roku nađu odgovornu osobu i pokrenu zakonski postupak za utvrđivanje njene krivične odgovornosti.

Pretnja smrću sa naloga “Selidbeiprevozz” na društvenoj mreži Instagram usledila je nakon što je Radovanović podelio na svom Instagram profilu tekst UNS u kom piše da policija nije saslušala svedoka koji je napao novinara na splavu “Šlep“, iako je prošlo više od mesec dana od tada.

Taj i prethodni slučaj ugrožavanja sigurnosti Radovanovića UNS je zabeležio u svojoj bazi napada na novinare i medijske radnike i nastaviće da prati postupanje institucija u pronalaženju i kažnjavanju odgovornih kroz rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara. Udruženje podseća da Krivični zakonik u članu 138. predviđa kazne od šest meseci do pet godina zatvora za ugrožavanje sigurnosti novinara pretnjom “da će napasti na život i telo“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here