Mirović – Dom kulture u Vrbasu biće završen u naredne dve godine

0
22

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove u fiskulturnoj sali OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i radove na završetku „Doma kulture u Vrbasu, istakavši da je plan da u narednih godinu i po ili dve bude otvoren objekat Doma, čija je izgradnja počela pre 30 godina.

Reč je o projektu vrednom gotovo 600 miliona dinara. Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine do sada izdvojila ukupno 350 miliona dinara.

Ukupna neto površina objekta je 3.914 kvadratnih metara, a predviđeni su građevinsko-zanatski radovi, radovi na elektro i termomašinskim instalacijama, protivpožarna zaštita i postavljanje scenske tehnike, kao i parterno uređenje i uređenje zelenih površina. Predsednik Opštine Vrbas, Predrag Rojević, naglasio je da će Vrbas zahvaljujući pomoći Pokrajinske vlade nakon trideset godina dobiti Dom kulture koji će biti savremeno opremljen.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here