Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Republike Indije, Republike Tunis i Narodne Republike Kine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Republike Indije Šubdaršini Tripati i poželeo joj uspešan rad i prijatan boravak u  našoj zemlji. Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalje unapređenje sveukupne saradnje sa Republikom Indijom, koju vidi kao važnog partnera i velikog prijatelja.

Nakon toga primio je pisma ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu. Sagovornici su u razgovoru izdvojili nekoliko oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede, prehrambene undustrije, turizma i IKT, čemu će doprineti i zaključenje Sporazuma o slobodnoj trgovini, o kome se trenutno pregovara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga i, uz zahvalnost Kini na podršci pozicijama Srbije po pitanju KiM, naglasio da posebno vrednuje prijateljski odnos i odličnu saradnju koju ostvaruje sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom.