Mirović u Kikindi – Rekonstrukcija Zavoda i izgradnja atmosferske kanalizacione mreže

0
18

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Kikindi obnovljeni objekat Zavoda za javno zdravlje, istakavši da je Pokrajinska vlada, zajedno sa Zavodom, u dve faze, zajedničkim sredstvima finansirala radove vredne 46 miliona dinara.

Zavodu u Kikindi gravitira više od 110.000 pacijenata iz šest lokalnih samouprava, a samo Epidemiologija obavi oko 1.200 sanitarnih pregleda mesečno. Osim ove rekonstrukcije, Pokrajinska vlada finansirala je i nabavku laboratorijskih aparata i deo izgradnje zgrade Mikrobiologije, objekta koji je otvoren prošle godine. Iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je ukupno 395,3 miliona dinara za investicije i nabavku opreme u zdravstvenim ustanovama u Kikindi – Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Zavodu. Mirović je danas obišao i radove na izgradnji atmosferske kanalizacione mreže, u ukupnoj dužini od gotovo 1.200 metara u ulicama Dušana Vasiljeva, Jaše Tomića, Braće Laković i Semlačkoj, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 150 miliona dinara.

„Samo ove godine preko 700 miliona dinara dobili smo od Pokrajinske vlade za realizaciju projekata i investicija, čime se znatno unapređuje kvalitet života građana“, izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here