Povlašćeni uslovi za korisnike boračkih legitimacija u „Poštanskoj štedionici”

0
246

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić potpisali su danas ugovor kojim će biti omogućeno pružanje usluga i ponuda proizvoda ove banke po povlašćenim uslovima za korisnike boračkih legitimacija.

Nosioci boračkih legitimacija od danas mogu da kod Banke Poštanska štedionica koriste više pogodnosti, koje se odnose na vođenje tekućih računa, korišćenje dina kartice, uzimanje kredita za refinansiranje i stambenog kredita. Selaković je, nakon potpisivanja ugovora o saradnji, istakao da pravo na pogodnosti mogu da ostvare ratni vojni invalidi, porodice palih boraca i svi ljudi koji su se registrovali kao borci u skladu sa našim zakonom.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić je ukazao na to da se nosiocima boračke legitimacije daje tretman VIP klijenata ove banke, da se novim korisnicima prvih pola godine neće naplaćivati vođenje tekućih računa, kao i da će im penzije i invalidnine biti isplaćivane sedam dana unapred.

Selaković je dodao da na osnovu zahteva, izvoda iz matične knjige rođenih koje opština ili grad pribavljaju po službenoj dužnosti i potvrde iz vojnog odseka, opštinska ili gradska uprava donosi rešenje kojim se osobi koja je podnela zahtev utvrđuje status borca. Ministar je dodao da dalja procedura podrazumeva da se o tome obavesti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i traži se izrada boračke legitimacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here