Optužnica protiv majke i oca napadača iz Ribnikara

0
129

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je danas da je podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca maloletnog K.K. koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro dece i čuvara i ranio pet učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo traži kaznu od 12 godina i produženje pritvora Vladimiru Kecmanoviću, koji se teriti za teško delo protiv opšte sigurnosti. Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović je rekao da se Kecmanović sumnjiči da je obučavao sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem, da ga je obučavao i kako da stoji i diše dok rukuje oružjem i da gađa u metu.

Stefanović je kazao da je neposredno optužena i majka K.K. zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, jer je na jednoj čauri iz kabineta istorije pronađen njen DNK. Tužilaštvo traži da ona bude osuđena na dve i po godine  zatvora.

Traži se i zatvorska kazna od tri godine za predsednika Streljačkog kluba Partizan praktikal šuting Ratka I. i instruktora Nemanju M. zbog lažnog iskaza da nisu videli obuku dečaka u streljani.

Stefanović je izrazio zahvalnost svim državnim organima koji su učestvovali u istrazi. Istragu su vodila dva javna tužilaštva uz izuzetno angažovanje pripadnika MUP, rekao je Stefanović i dodao da će svi učenici drugog odeljenja sedmog razreda (od 3. maja 2023) u kojem su ubijena deca dobiti status oštećenih bez obzira na to da li su povređeni.

Tužilaštvo je uputilo optužnici Višem sudu na potvrđivanje, rekao je  Stefanović i dodao da je predloženo da javnost bude isključena sa suđenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here