U Policijskoj upravi u Zrenjaninu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen izveštaj o stanju bezbednosti, kao i rezultati rada Policijske uprave za prvih devet meseci ove godine. Rezultate su predstavili načelnik i njegovi saradnici.

Načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu potpukovnik policije Branislav Todorović naglasio je da su bezbednost građana i poslovi na suzbijanju svih oblika kriminala, u posmatranom periodu, bili od prioritetnog značaja.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije, potpukovnik policije Nenad Armuš, rekao je da je u prvih devet meseci ove godine zabeležen trend smanjenja broja krivičnih dela.

Tokom perioda januar-septembar 2023. godine evidentirano je 559 prekršaja protiv javnog reda i mira, što je za 5% više u odnosu na prošlu godinu, ali za 29% manje u odnosu na desetogodišnji prosek koji iznosi 787 prekršaja, rekao je načelnik Odeljenja policije Dragan Jekić.

Kada je u pitanju saobraćaj na putevima ostvareno je povoljno stanje bezbednosti, naveo je major policije Marko Škorić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije.

U Zrenjaninu je Odeljenje za vanredne situacije intervenisalo 281 put, u Novom Bečeju 63, Sečnju 60, Srpskoj Crnji 38 i u Žitištu 50 puta, rekao je pukovnik policije Goran Marjanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Kapetan policije Jovan Jokić, šef Odseka za strance i iregularne migracije, izneo je podatke vezane za delokrug njegovog odseka.

Rezultate rada Odseka za upravne poslove predstavila je šefica Odseka major policije Ivana Vasić.

Zaprimljeno je i 3.458 zahteva za upis vozila u jedinstveni registar, što je u odnosu na prošlu godinu nešto manje kada ih je bilo 3.618, zaključila je Vasić.