Koalicija NADA – Većinskim izbornim sistemom uništiti partijsku državu

0
19

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da se koalicija NADA zalaže za uvođenje većinskog izbornog sistema, gde će građani glasati za poslanike i odbornike po imenu i prezimenu, čime će biti uništena mogućnost postojanja partijske države kakvu je danas stvorila Srpska napredna stranke (SNS).

Jovanović je za TV Insajder rekao da većinski sistem omogućava lociranje odgovornosti kod izabranih poslanika i odbornika, saopštio je Novi DSS. “Ljudi će pitati svakog poslanika za koga su glasali, ‘za zdravlje’, šta se događa, i stranke više neće imati snagu da stvaraju stranačke vojske. Stranke kao takve onda neće moći da utiču na medije, institucije, da kažu policiji kao u Savamali ‘nemojte da se javite ako zovu građani'”, dodao je Jovanović. Prema njegovim rečima dok god je partijske države nema pravne države, a kad nema pravne države imaćemo nasilje u državi.

Jovanović je ocenio da je Aleksandar Vučić pravnu državu zamenio partijskom državom SNS. “Mi vidimo siledžijski karakter ove vlasti. Novom DSS su pre 10 dana na Voždovcu razbili prostorije, polomljena su stakla. Podneli smo krivičnu prijavu policiji i ništa”, rekao je Jovanović, podsetivši i na incidente u Zrenjaninu, Kikindi i Rumi kada su njega i poslanike Novog DSS aktivisti SNS sprečavali da razgovaraju sa građanima. “Zato su neophodne promene, da se zaustavi siledžijstvo SNS koje pogađa celo društvo”, kazao je Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here