Ministarka pravde sa delegacijom Ministarstva pravde UAE – Unapređenje saradnje u oblasti pravosuđa

0
44

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović sastala se danas sa delegacijom Ministarstva pravde Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), predvođenom ministrom Abdulahom Sultanom Al Nuaimijem.

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo saradnjom Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i spremnost da ona bude unapređena kako bi bio ostvaren i suštinski korak u jačanju strateškog partnerstva. Takođe, ukazano je na značaj bilateralnih ugovora između Srbije i UAE o međunarodnoj pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, kao i o transferu osuđenih lica i izručenju, koji su potpisani u septembru 2022. godine u Abu Dabiju prilikom posete delegacije Srbije, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem, a koji su počeli da se primenjuju u aprilu 2023. godine.

Delegacije dveju država razmenile su iskustva u oblasti izrade propisa, borbe protiv organizovanog, visokotehnološkog i drugih oblika kriminala, međunarodne saradnje u građanskim i krivičnim stvarima, sistema izvršenja krivičnih sankcija i efikasnijeg vođenja sudskih postupaka.

Sastanku su prisustvovali predsednica Vrhovnog suda Jasmina Vasović i vrhovna javna tužiteljka Zagorka Dolovac, kao i direktor Departmana za međunarodnu saradnju Ministarstva pravde Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdul Rahman Murad Al Baluši, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here