Počinje izgradnja Regionalnog NTP u Kruševcu

0
26

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom polaganja kamena temeljca za Regionalni naučno-tehnološki park (NTP) u Kruševcu da će u taj projekat biti uloženo 16 miliona evra, dodavši da će radovi biti završeni u oktobru 2025. godine.

Brnabić je čestitala Kruševcu i Kruševljanima što time praktično staju u red gradova kao što su Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš i Kragujevac, koji će imati naučno-tehnološki park. Na Kruševcu je možda još veća obaveza i još veća odgovornost, a to je da ovo bude regionalni centar za napredne tehnologije, za naprednu industriju, za čitav razvojni okrug pa i šire, poručila je Brnabić.

Da bi se ispunili ciljevi moraju se odraditi svi projekti koji su obećani, kaže Brnabić.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktorka Biznis inkubator centra Kruševac Martina Manojlović. U Vladi Srbije su u junu prošle godine potpisani Ugovor o zajmu i Ugovor o projektu između Vlade Republike Srbije i EBRD, kojim je obezbeđeno 80 miliona evra, od kojih će 70 miliona evra biti opredeljeno za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Čačku, Nišu i Kruševcu, a ostalih 10 miliona evra  za izgradnju BIO 4 kampusa u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here