Konstitutivna sednica skupštine Beograda počela je u 10 sati, ali brzo je i završena jer se u sali parlamenta nisu našli odbornici SNS-a, SPS-a i koalicije „NADA“ pa je konstatovano da nema ni kvoruma ni većine i na taj način ispunjen je i formalni uslov za raspisivanje novih beogradskih izbora.

Rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda je istekao, a sednicom je predsedavao Toma Fila kao najstariji odbornik. Fila je na sednicu došao sam, a to je kako je najavio, znak da nema većine u parlamentu i da će se ići na nove izbore. Kako je rekao na početku sednice, nema kvoruma pa se nisu ispunili uslovi za konstituisanje gradskog parlamenta.

Beograd je spreman za promene, poručio je Dobrica Veselinović ispred koalicije ,,Srbija protiv nasilja’’ i dodao da predstoji borba sa biračkim spiskovima koje bi trebalo urediti.

Kandidat za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović izjavio je da je poseban dan za sve Beograđane jer je nakon 10 godina Srpska napredna stranka priznala da više nije u stanju da formira vlast.

Pošto Skupština Beograda nije konstituisana, počinje da teče rok od 30 dana za raspisivanje novih izbora. Od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 45, niti više od 60 dana, odnosno kampanja može da traje najmanje 45, a najduže 60 dana.