U gradskoj kući održana je 43 sednica gradskog veća

0
114

U gradskoj kući održana je 43.sednica gradskog veća na kojoj su se kao najvažnije izdvojile tačke koje se odnose na osnivanje Centra za pružanje usluga socijalne zaštite,  izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada Zrenjanina za period januar-jun 2019 i  pribavljanje zemljišta u Orlovatu u svojinu grada.

43. sednicom gradskog veća, koja je održana u sali gradskog veća, predsedavao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Na dnevnom redu bilo je 15 tačaka, a jedna od najznačajnijih je tačka koja se odnosi na izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada za period od januara do juna ove godine.

Na održanoj sednici gradskog veća utvrđen je i predlog odluke o osnivanju Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina, koji će se zajedno sa Centrom za socijalni rad starati o najugroženijim stanovnicima našeg grada

Na sednici je takođe utvrđen i predlog odluke o pokretanju postupka pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu svojinu grada Zrenjanina neposrednom pogodbom, bez naknade. U pitanju je zemljište u Orlovatu, na kom će biti izgrađeni sportsko rekreativni sadržaji.

Gradskom veću podnet je i izveštaj o radu JU „Sportski objekti“, a gradonačelnik Janjić pohvalio je rad ove ustanove, ali i najavio izgradnju novih sportskih hala u Zrenjaninu i Lazarevu.

Pored ovih tačaka na 43. sednici gradskog veća usvojen je i predlog odluke o Lokalnom ombudsmanu grada Zrenjanina, o donošenju plana generalne regulacije naseljenog mesta Klek i naselja Dolja i zone Jugoistok u Zrenjaninu, kao i odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za organizacione oblike u sistemu grada Zenjanina i predlog rešenja o izmeni rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here