U Zrenjaninu obeležen Svetski dan belog štapa

0
107

U prostorijama Saveza Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu obeležen je Svetski dan belog štapa.

Savez slepih Srbije, zajedno sa svojim lokalnim organizacijama i ustanovama za slepe, i ove godine obeležava 15. oktobar, svetski Dan belog štapa, čime se pridružuje celokupnom pokretu slepih Evrope i sveta. Korisnici belog štapa suočavaju se sa problemom dostupnog okruženja, što uključuje ne samo pristup javnim objektima, nego i saobraćajnu infrastrukturu i nedostupne trotoare. Svetski dan belog štapa je još jedna prilika da se ukaže na brojne probleme sa kojima se suočavaju slepe i slabovide osobe u našoj zemlji. Nešto više o situaciji u gradu Zrenjaninu rekao je Nenad Vukeljić, predsednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih u Zrenjaninu ima podršku grada kao i da postoje određene stvari koje će se tek rešavati.

Nakon prijema, članovi Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem krenuli su u šetnju od prostorija organizacije u Miletićevoj ulici do centra grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here